ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ

ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ

Αν το έργο ενός καλλιτέχνη είναι τρομερά ποιοτικό και αξιοθαύμαστο για εσάς, αλλά ο ίδιος υιοθετεί ιδεολογίες ή συμπεριφορές που τις βρίσκετε ιδιαίτερα “αποκρουστικές”, στηρίζετε το έργο του αγνοώντας τις συμπεριφορές του εν λόγω καλλιτέχνη, διότι σημασία δεν έχει ο δημιουργός του έργου, αλλά το έργο καθαυτό, ή προσπαθείτε όσο μπορείτε να μην υποστηρίζετε το έργο του ως ένδειξη δυσαρέσκειας προς τις συμπεριφορές του;
(π.χ. Ο γνωστός μουσικός που φέρει το ψευδώνυμο 6IX9INE,  δήλωσε ένοχος, το 2015, για χρήση ανήλικου παιδιού σε σεξουαλική παράσταση και του δόθηκαν 4 χρόνια αναστολής υπό επιτήρηση και εκτέλεση 1000 ωρών κοινωνικής εργασίας. Το 2018 συνελήφθη, επίσης, για εκβιασμούς, χρήση όπλων και ναρκωτικών, κατά τα οποία δήλωσε ένοχος το 2019 και είναι πιθανόν να είχε εκτίσει 47 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο το Μάιο του 2020 επέστρεψε με Instagram live που έφτασε τα 2 εκατομμύρια προβολές και αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ και με νέο τραγούδι με όνομα Gooba το οποίο έσπασε και αυτό παγκόσμιο ρεκόρ αφού έγινε το hip-hop κομμάτι με τα πιο πολλά views σε 24 ώρες έχοντας 43.5 εκατομμύρια τις πρώτες 24 ώρες.  -Πηγή: Βικιπαίδεια)

Εγγραφείτε!
Ενημερώστε με για...
guest
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Joya Sioh
Admin
Joya Sioh
16 Ιανουαρίου 2021 21:13

Καλησπέρα! Εγώ πιστεύω πως όσο ωραίο κι αν βρίσκεις το έργο ενός καλλιτέχνη που η ηθική του και το ποιόν του αμφισβητούνται στο τέλος θα σταματήσεις να τον ακολουθείς. Κι αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο πως η προσωπικότητα αντικατοπτρίζεται στην τέχνη που κάνει κανείς. Από εκεί και πέρα, ενδέχεται… Διαβάστε περισσότερα >

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Το Φιλολογικό μας Σαλόνι

Η κάθε παρέα έχει το στέκι της, το μέρος στο οποίο καταφεύγει πάντα, κυρίως γιατί έχει την αύρα που τους ταιριάζει και τους καλοδέχεται.
Αν σας αρέσει η λογοτεχνία και είστε εξοικειωμένοι με έργα μεγάλων συγγραφών, όπως αυτά του Καμύ ή του Ελύτη, ίσως να έχετε αναρωτηθεί που μπορεί να σύχναζαν αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες και από που μπορεί να αντλούσαν ιδέες και έμπνευση.
Τη μυστήρια και μαγευτική εποχή του ’30, υπήρχαν τα εν λόγω στέκια, που δεν ήταν άλλα από απλά σαλόνια σπιτιών και ενίοτε, καφενεία, όπου συναντιόντουσαν άνθρωποι της τέχνης, συζητούσαν, φιλοσοφούσαν, ενώ κάποιοι έγραφαν τα κείμενα που δημοσίευαν σ’ εφημερίδες και περιοδικά.
Μάλιστα λοιπόν, επιφανή σπιτικά της Αθήνας (όπως για παράδειγμα εκείνο του Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού) άνοιγαν τα σαλόνια τους σε καλλιτέχνες , φιλοξενούσαν ιδέες και στέγαζαν άπειρα είδη συζητήσεων.
Έτσι λοιπόν κι εμείς στην Agraphia, μαγεμένες στην ιδέα να μπορούσαμε να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο για να συζητήσουμε και εμείς σε ένα τέτοιο σαλόνι κα συμμορφωμένες φυσικά -θέλοντας και μη- στο social distancing που μας επιβάλλεται σήμερα, δημιουργήσαμε το δικό μας, διαδικτυακό, φιλοσοφικό σαλόνι και σας προσκαλούμε να πείτε εδώ ό,τι σας έχει καρφωθεί στο μυαλό τελευταία!
Υ.γ είμαστε σίγουρες πως θα είστε ευγενικοί καλεσμένοι και θα δίνετε το ελεύθερο να ακουστούν όλες οι φωνές και οι απόψεις.

Επισκεφθείτε το κεντρικό φιλολογικό μας σαλόνι για περισσότερα θέματα συζήτησης!